joi, 27 noiembrie 2008

Ce circ minunat...

joi, 27 noiembrie 2008
De vreo luna incoace s-a pornit circul electoral. Politicienii apar la televizor mai mult ca oricand si promit ca planteaza 20 de mii de copaci, fac autostrazi zburatoare cu zece benzi de la Bucuresti la Timisoara, ne vindeca de depresii, migrene si impotenta. Numai sa-i votam, ca raiul se va pogori pe pamant. Inarmat cu popcorn, ma asez la televizor sa privesc productia romaneasca '' Alegeri 2008 '', o tragicomedie, avandu-i in rolurile principale pe Popeye Basescu si Olive Oil Udrea, Vadim - Capitan de plai, Darth Vader Voiculescu si, bineinteles, Jiji - Razboinicul luminii.

Si ce sa vezi, ce sa vezi...''Candindatii'', niste domni cu gabarit depasit si niste fete frigide, palavragesc ore in sir pe la toc shoae despre problemele cetatenilor, despre caini vagabonzi, criza economica si locuri de munca, privind in camera cu ochii mari, inlacrimati de grija tarisoarei. Tariceanu imparte laptopuri elevilor din Buftea, un candidat din partea UDMR ofera borcane cu Vegeta alegatorilor, promitand in ungureste autonomia, iar un domn ii arunca un pahar de apa in fata unei doamne contracandidate la B1TV. Ce-am mai ras, ce-am mai ras! Exista o singura problema, vorba clasicilor: '' Eu cu cine votez? ''. Nu, pe bune! In ce colegiu oi fi?, cine candideaza?, ca acuma nu mai votam partidul, ci omu'. Pe la coltu' strazii, batranicile se intreaba: '' Da tu in ce colegiu esti, maica?''. ''Eu sunt in colegiu' 17. La mine candideaza Orban. Eheee!!''. '' La mine e una... Boagiu''. Tara toata a intrat in alerta. Pe 30 noiembrie, turme de cetateni se vor calca in picioare catre urne mai ceva decat la pomana cu oua si cozonaci de la alegerile locale. Sa puna stampila. Ca e datoria noastra sa votam! Nu conteaza cu cine.

In toata vanzoleala asta electorala, s-a infiripat o poveste de iubire. Dani Otil si Mihaela Radulescu se iubesc ca la 20, respectiv 40 de ani.
Ce minunat...

Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Cristi

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cristi, la faza cu circul chiar ai dreptate; acu ceva zile am vazut (nu mai retin unde... deh, varsta)un trenulet ca acelea cu care se plimba copii prin parcurile de distractii si era tot tapetat cu afise electorale si plin cu oameni. Cam asa au intels unii politicieni expresia: a-ti face campanie elctorala.

Cat cu impartitul de diverse... tine de mentalitatea noastra, nu o sa ne schimbam prea curand.

Da' Raduleasca ce cauta in povestea asta? Aaaa, era pamflet...

eu spunea...

Apropo de imparteala. Am vazut la Tv un barbat dintr-o comuna care zicea cam asa: Ca oamenii primesc de la toti pomenile electorale, da nu voteaza cu nimeni...Io zic sa nu se duca nimeni la votare.

Anonim spunea...

... si tot de imparteala... continuand nota lui eu...
Pe strada mea o tipa a tot lipit afise pe stalpi din partea PD-L, ba chiar si-a pus si un banner urias pe peretele casei. In fine, cu vreo 2 zile inaintea alegerilor s-a dus frumusel cu o lista la un nene de pe aceeasi strada care detine o famile de vreo 8 membri si l-a pus sa semneze ca in urma a 8 pachete toti membrii cu drept de vot vor merge si vor vota PD-L. Omul a semnat, a luat pachetele ca doar nu era fraier si nu s-a mai dus la vot. Aseara cica a fost tipa si i-a cerut pachetele pt ca nu a fost sa voteze; niciun membru. Si omul... a dat pachetele ca doar semnase, na