marți, 9 decembrie 2008

Travka

marți, 9 decembrie 2008

Nu incerca sa intelegi Travka cu mintea, ci cu pielea, plamanii, ficatul, cu tot ce e salbatic, pur si amar in tine. Trupa a aparut in 2002 si astazi nu mai canta. Au cunoscut jumatate de faima, deranjati, mi s-a parut, de idolatria stupida pe care le-au aratat-o fanii, deconturandu-se de fiecare data cand incepeau sa prinda contur, au disparut atunci cand au inceput sa insemne ceva, constienti ca orice apogeu contine si reversul. George, vocalistul, cu o voce brutal-rafinata, un strigat atavic in mijlocul civilizatiei nevrozante, canta despre un oras violent, ploios, despre pierderea de sine si rarefierea senzatiilor.

Primul album a aparut in 2005 - '' Corabia nebunilor'', iar in 2007 '' Vreau sa simt Praga ''. Piesa '' Corabia nebunilor '' are un videoclip pe care il puteti vedea aici, piesa aproape romantica, distantandu-se de stilul obisnuit. Dar, pana la urma, ce inseamna stil obisnuit? Oricum, mi s-a parut ca cei de la Travka nu erau prea fericiti sa cante '' Corabia nebunilor '' in concerte, poate datorita supramediatizarii de care a beneficiat, poate pentru ca a reprezentat un compromis comercial pe care membrii trupei l-au regretat.

Ultimul concert s-a intamplat pe 1 februarie 2008 la Muzeul Taranului Roman. George zice: '' Travka s-a desfintat pur si simplu. Vin momente cand vrei sa mai schimbi aerul. Si atat. A fost o poveste care a inceput in Focsani si s-a terminat acum , dupa 6 ani. ''

Poza : calindumitru.blogspot.com

Cristi

2 comentarii:

Anonim spunea...

Dap, pacat ca s-a terminat asa repede..
Baietii au stiut sa aduca un strop de frumusete si libertate muzicala in peisajul romanesc.

eu spunea...

yey... a doua persoana care lasa un comment. Danke very much. Poate ca lucrurile frumoase dureaza putin.