miercuri, 24 decembrie 2008

Update: Parcul Tineretului

miercuri, 24 decembrie 2008
Scriam pe la inceputul lui decembrie ca in Tineretului se vor deschide un patinoar si o partie de schi. Patinoarul se afla in partea din spatele Palatului Copiilor, iar tarifele de acces sunt urmatoarele:

10 RON (L-J: 12-15, 16-18, 19-21)
15 RON (S-D: 9-11, 12-15, 16-18, 19-21, 22-24; vineri: acelasi tarif, dar incepand cu ora 12)
De luni pana vineri, intre 9 si 11 accesul este gratuit. Si aici se pot inchiria patine cu 10 RON/interval de doua ore.

Partia de schi are o alta poveste. A fost delimitata pe un teren in panta, in apropierea patinoarului, dar in loc de schiuri, sanii si zapada artificiala, te intampina cu mult noroi. Poate se asteapta prima ninsoare sau temperaturi mai mici de zero grade Celsius ca sa fie folosita. Deocamdata nu este decat mocirla.

Tara lui Mos Craciun din Parcul Tineretului (unde au fost amplasate patinoarul si partia) este un loc trist si singuratic. Mos Craciun merita mai mult. Luminile colorate, muzica si masinariile* de distractii creeaza o atmosfera ieftina si stresanta de balci de provincie si singurul lucru pe care vrei sa-l faci odata ajuns acolo e sa pleci cat mai repede. O idee ar fi sa te indrepti spre intrarea dinspre statia de metrou Tineretului, unde in perioada sarbatorilor poti gasi vata de zahar, gogosi sau Kurtos Kalacs, asculti cantecele colindatorilor si daca ai noroc te intalnesti cu renul nebunatic, cu iepurele, cu pinguinul sau cu craciunitele.

*masinarii de distractii= chestiile colorate (buburuze, masinute) care se gasesc in parcurile de distractii si care in engleza se numesc "amusement rides", iar in franceza, "maneges". Nu am gasit un corespondent in romana.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Aaaha, deci asta era renumitul si trambitatul patinoar cu intrare libera.... partiala....

Jimmy spunea...

Dap. Se pare ca pana la urma n-a fost asa. Sa mai crezi ce citesti pe net d-acu.:P

M spunea...

Echivalent in romana pentru masinariile de dat in ele: TIRIBOMBE :P

Jimmy spunea...

Mc mult:))