joi, 15 ianuarie 2009

Anunt de angajare

joi, 15 ianuarie 2009

Ce-ai zice daca cineva ti-ar da 70.000 de euro ca sa ai grija de o insula timp de sase luni? Tot ce ai avea de facut ar fi sa hranesti pestii, sa primesti corespondenta si sa faci PR insulei. In rest, esti liber sa te relaxezi si sa explorezi imprejurimile.

Daca stii engleza si ai peste 18 ani, nu trebuie decat sa uplodezi un videoclip in care sa te lauzi ca esti cel mai potrivit pentru acest job pe site-ul pus la dispozitie de Departamentul de Turism din Queensland, Australia. Cu putin noroc si inspiratie, poti fi ales ingrijitor al insulei Hamilton din Marea Bariera de Corali. Acolo vei avea propria ta locuinta si un laptop ca sa iti povestesti ispravile pe blog. Se cauta persoane comunicative, entuziaste si descurcarete, capabile sa poarte o discutie cu presa. Un alt criteriu de selectie este sa ai un an de experienta relevanta. Nu se specifica in ce domeniu. Probabil, ideea este sa nu fi un pierde-vara (asa, ca mine).

Insula Hamilton este a doua cea mai locuita dintre insulele situate in apropiere de coasta estica a Queensland-ului si se bazeaza aproape in totalitate pe turism. In fiecare an gazduieste un renumit eveniment de curse cu yachtul, Hamilton Island Race Week.

In mod sigur oferta australienilor este originala si tentanta, iar rezultatele vor fi pe masura asteptarilor. Numarul turistilor va creste si promovarea campaniei se va bucura de succes. Site-ul dedicat inscrierii a cazut la doar doua zile de la lansare din cauza numarului mare de vizite.
Inscrierile se termina pe 22 februarie. Pentru a avea sansa sa fii remarcat intre atatia oameni, trebuie sa vii fie cu un filmulet foarte simpatic, fie cu unul nonconformist, iesit din tipare. Numarul de candidati va fi apoi restrans la 50, respectiv la 11, dintre care va fi desemnat cel care va lenevi timp de 6 luni pe insula.

Daca ai sti sigur ca vei fi ales, ai avea curajul sa aplici pentru "cel mai tare job din lume" ?

*poze preluate de pe site-ul oficial al campaniei

5 comentarii:

Anonim spunea...

Si stire preluata de pe popup-ul aparut cand ai deschis yahoo messenger, nu? Banuiesc ca ideea e sa ai o oarecare experienta in comunicare sau media sau macar abilitati relevante in domeniu, stirea parca spunea ca slujba presupune si acordarea de interviuri(nu am citit postul tau, doar am ochit chestia cu experienta de un anca e randul dintre poze- eu de obicei nu citesc, ma uit la poze). Ca sa ai ce sa spui in interviuri, ma gandesc ca e nevoie de ceva environmental-knowledge. Insa, la naiba, nu stiu sa inot prea bine.

Jimmy spunea...

Nu:) Dupa cum spuneam in post (a, dar tu nu stii, ca te-ai uitat doar la poze), fotografiile si detaliile despre inscriere au fost preluate de pe site-ul campaniei. Parerile imi apartin.

Activitatea de PR implica desigur si acordarea de interviuri, dar nu cred ca ai nevoie de experienta relevanta in media ca sa fii o persoana comunicativa si informata.

Evenimentul a beneficiat de o acoperire mediatica mare datorita faptului ca este ceva inedit. Din cate am vazut eu, despre el au relatat CNN, BBC, Realitatea TV, descopera.ro si se pare ca si Yahoo. Asta nu inseamna ca s-au copiat unul pe altul, ci ca au luat cu totii informatiile dintr-o sursa oficiala.

Bun venit pe blog:)

Anonim spunea...

Anonim, tu nu citesti posturile pentru ca nu prea te descurci nici cu scrisul si atunci te-ai gandit sa nu te obosesti prea tare!?
Eu am incredere in ceea ce scrie Jimmy deoarece am observat ca intotdeauna specifica sursele; lucru foarte bun.

Jimmy, tu te-ai incumeta la o astfel de slujba, asta in cazul in care nu ai fi un "pierde-vara"?

Jimmy spunea...

Da, cred ca da. Daca nu as avea facultatea de la care nu pot chiuli 6 luni, as aplica.
Acum ceva timp ma gandeam ce tare ar fi sa fac voluntariat in America Latina (era o oferta pe e-jobs). Astia din Australia dau si bani, iar insula pare sa arate foarte misto.

P.S.: Mc de sustinere. Oricine e liber sa-si spuna parerea, chiar daca e diferita de a mea sau exprimata mai putin elegant. Pana la urma nu e nimeni obligat sa citeasca blogul. Si pozele is dragute:P

Anonim spunea...

Jimmy, nu era vorba de sustinut, pur si simplu nu suport ipocrizia. Daca tot esti flegmatic, macar sa fii acoperit pe toate flancurile.

Da, pozele sunt dragute.