sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Ninge!

sâmbătă, 17 ianuarie 2009
Cristi amintea intr-un post anterior de Hannibal care a trecut muntii calare pe elefanti prin 218 î.Hr. Pe langa dificultatile intampinate din cauza triburilor locale si a traseului, numarul soldatilor lui a fost redus la jumatate si pentru ca a avut de luptat cu iarna din Alpi si probabil cu vreo cateva avalanse.

In Siberia, odata cu fiecare ninsoare, oamenii sunt nevoiti sa sape tuneluri de la casele lor ingropate sub nameti pana la suprafata. Ca si cum nu ar avea destula, tot pe la rusi a nins si cu zapada portocalie.

In Bucuresti n-am mai mai vazut o ninsoare serioasa de la un Revelion de acu' cativa ani. Bineinteles, nu compar oraselul nostru cu Siberia sau cu Alpii, dar o portie de zapada cat pentru o bataie sanatoasa cu bulgari ar fi binevenita. Intrebati-va bunicii cum era. Ei stiu mai bine si in mod sigur sunt dispusi sa povesteasca. La moda acum este insa incalzirea globala.

Pentru ca zapada este din ce in ce mai rara pe la noi, am oprit cateva momente din ninsoarea de asta seara. Ninge! In poze.


1 comentarii:

Anonim spunea...

Frumoasa zapada, dar scurta.
By the way... me loves Hannibal :D