joi, 26 februarie 2009

Carol al II-lea şi Elena Lupescu

joi, 26 februarie 2009
Pentru numeroasele sale aventuri amoroase, a fost supranumit regele ''playboy''. Carol al II-lea s-a căsătorit pentru prima oară în 1918 în secret cu Ioana Maria Valentina Lambrino, fiica unui general român, încălcând astfel statutul casei regale. Căsătoria a fost anulată de către Tribunalul Ilfov în 1919, însă relaţia celor doi a continuat, iar în 1920 Ioana Lambrino a născut un băiat, Mircea, fiul nelegitim al lui Carol. Acesta a fost trimis într-o călătorie în jurul lumii pentru a o uita pe Ioana Lambrino.

În 1921, Carol o cunoaşte pe Elena, fiica regelui Constantin al Greciei, cu care se şi însoară în acelaşi an. În urma acestei căsătorii se naşte Mihai, viitorul rege al României. Carol a mai avut un fiu cu Maria Martini, despre care nu se ştie mai nimic. Se zvoneşte chiar că regele ar fi avut o aventură cu o faimoasă prostituată, Foamea Neagră, din cartierul bucureştean Crucea de Piatră. Însă cea mai cunoscută relaţie a principelui a fost cu Elena Lupescu, fiica unui evreu, Nicolas Grünberg. Totul a început la o cursă de automobile, unde Elena a reuşit să-l seducă pe Carol, aruncându-i un buchet de flori în maşină şi zâmbindu-i provocator. Principele a ajuns în patul frumoasei evreice, pe atunci şi ea căsătorită, imediat după cursă. Elena Lupescu era destul de cunoscută în cercurile mondene ale vremii. Organiza frecvent partide de poker, la care invita tineri ofiţeri, atraşi de frumuseţea ei. "Lucru rar la femei, era o jucătoare ce nu trăda, nici prin tremurul mâinii, nici prin vreo schimbare pe chip, dacă îi mergea bine sau nu la joc. Era renumită printre ofiţeri ca jucătoare de poker şi, din acelaşi motiv, detestată de soţiile lor. Se spunea, nu fără oarecare motiv, că generoasa ospitalitate a casei, imposibil de susţinut prin solda şi modestele venituri ale căpitanului Tâmpeanu ( n.r.: soţul Elenei de la acea vreme), se datora câştigurilor ei la cărţi. Nu o dată, musafirii îşi plăteau regeşte mesele printr-o extracţie fără dureri, la poker, a banilor din buzunarele lor... Urmărind jocul cu ochii mari, verzi-cenuşii, cu chipul neted asemenea porţelanului fin, nu avea niciodată aerul jucătorului fără scrupule..." (Barbara Cartland, Viaţa scandaloasă a regelui Carol).  În treacăt fie spus, se pare că regele Carol suferea de priapism. Click pentru definiţie.

Bineînţeles, un nou scandal s-a declanşat în urma acestei noi aventuri a principelui moştenitor. Carol a fost trimis să reprezinte casa regală română la funeraliile reginei Alexandra a Marii Britanii. Nu s-a mai întors în ţară. S-a întâlnit cu Elena Lupescu la Paris şi împreună au plecat în Italia. În decembrie 1925, trimite o scrisoare regelui Ferdinand prin care renunţă la tron. Moştenitorul Coroanei devine astfel, la numai 4 ani, Mihai, fiul lui Carol.

Va urma

Surse: Wikipedia, Nicoleta Dumitrescu, Istoria românilor, www.homepagez.com, Metropotam, www.cs.kent.edu

Cristi

0 comentarii: