joi, 30 aprilie 2009

Oameni torturati in China

joi, 30 aprilie 2009
provincia Jilin, China, 1992
Li Hongzhi intemeiaza practica spirituala cunoscuta ca Falun Gong sau Falun Dafa. Ea imprumuta elemente din budism, taoism, confucianism si miscarea New Age. Are la baza principiile de adevar, bunatate si toleranta. Practicantii combina exercitiile cu meditatia in incercarea de a " atinge nivele superioare ale constiintei".

Miscarea se raspandeste rapid in restul Chinei si in alte tari. Conform unor statistici ale guvernului, cativa ani mai tarziu in China sunt aproximativ 70 de milioane de practicanti.


Beijing, 1999
Pe 25 aprilie 10.000 de membrii ai Falun Gong se aduna in fata cladirii Partidului Comunist ca sa protesteze impotriva arestarii unor practicanti si sa ceara recunoasterea oficiala a miscarii. Este un protest tacut, timp de 12 ore participantii citesc sau mediteaza, pe urma se intorc la casele lor.

Trei luni mai tarziu sute de oameni sunt arestati. Falun Dafa este declarata ilegala in China din cauza ca este implicata in activitati ilegale, imprastie minciuni, incita la violenta si pune in pericol stabilitatea sociala. Mass-media controlate de stat incep propaganda pentru defaimarea ei. Este creat Oficiul 6-10 pentru a supraveghea aplicarea terorii. "Guvernul chinez nu poate intelege cum un numar atat de mare de oameni se poate reuni pentru o cauza comuna, fara sa reprezinte o amenintare la adresa statului.", afirma un sustinator al miscarii.


China, prezent.
Exista numeroase marturii care sustin ca practicantii Falun Gong arestati sunt torturati, inchisi pe nedrept, dusi in lagare de munca si supusi abuzurilor psihice. 66% din cazurile de tortura inregistrate in China sunt legate de membri ai miscarii.

In 2006 Epoch Times publica o serie de articole conform carora guvernul chinez coordoneaza recoltarea de organe de la cei arestati. Lor li se fac teste de sange si urina pentru a verifica compatibilitatea cu cei care primesc organele. In articole se afirma ca detinutului caruia ii sunt recoltate organele i se injecteaza o substanta care ii opreste inima, organele ii sunt scoase si vandute, iar trupul este incinerat. Acuzatiile sunt sustinute de investigatia ulterioara a doi canadieni, un avocat si un politician.

Membrii Falun Gong din afara Chinei incearca sa atraga atentia asupra situatiei practicantilor chinezi prin  manifestatii desfasurate in diferite tari, in special in SUA. Organizatii precum Amnesty International şi Human Rights Watch isi manifesta ingrijorarea fata de cazurile de tortura din China si de incalcarea drepturilor omului si cer Organizatiei Natiunilor Unite si guvernelor sa intervina.

M-a rugat cineva sa pun petitia asta pe blog


Metode de tortura
Sursa: wiki

Jimmy

duminică, 26 aprilie 2009

A bag of weed

duminică, 26 aprilie 2009
Cu sunet prost, dar cu imagini



Fara imagini, dar cu sunet de calitate si versuri

sâmbătă, 25 aprilie 2009

Cultura si Europa

sâmbătă, 25 aprilie 2009
In fiecare an, unuia sau mai multor orase europene le este data de catre Uniune denumirea onorifica de Capitala Culturala. Prin 2007 a avut si Sibiul norocul asta si s-a descurcat destul de bine cu noul sau rol de autoritate in sfera culturala. A venit cu o campanie de promovare originala si inspirata, Normal Sibiu, capabila sa trezeasca interesul vizitatorilor straini. Ceea ce pare sa uite insa Sibiul este ca programul Capitala Europeana a oferit doar ocazia de lansare, pozitia castigata trebuie acum mentinuta si consolidata prin organizarea de noi evenimente si atragere de turisti. Eh, fiecare cu managementul lui de brand.

Din 2007 sa ne intoarcem in 1983, anul cand o tanti, Melina Mercouri, Ministrul grec al Culturii din acea vreme, a avut impresia intemeiata ca domeniului ei i se acorda la nivelul Uniunii mai putina atentie decat economiei sau politicii si a conceput proiectul Orasul European al Culturii, devenit mai tarziu Capitala Culturala Europeana. Primul oras cultural european a fost Atena.

Anul acesta, capitalele culturale sunt Linz din Austria
si Vilnius al Lituaniei.
Vilnius este capitala Lituaniei si imbina o multitudine de stiluri arhitecturale - baroc, gotic renascentist, neoclasic - si de religii -crestinism cu confesiunile romano si greco-catolica, ortodoxa, luterana sau baptista, iudaism si islamism. Cladirile medievale din orasul vechi se imbina cu arhitectura moderna, facand din Vilnius un oras al contrastelor.
Prima sa atestare documentara dateaza din 1323. Din 1922 pana in 1939 a apartinut Poloniei, insa comunitatea si mostenirea culturala a evreilor polonezi a fost nimicita de ocupatia germana din timpul celui de-al doilea razboi mondial.
In 2009, Lituania sarbatoreste de asemenea un mileniu de existenta oficiala.
*Mai multe informatii pe site-ul oficial al evenimentului. Poze din Vilnius aici.

Linz este al treilea oras ca marime din Austria
si locul unde Adolf Hitler a trait de de la 10 pana la 18 ani. Dorinta Fuhrer-ului era sa faca din Linz centrul cultural al celui de-al treilea Reich. Planurile sale sunt expuse in cadrul expozitiei "Linz, capitala culturala a Fuhrer-ului", deschisa pana in martie 2009. Alte personalitati pe care le-a gazduit orasul au fost astronomul Johannes Kepler si compozitorul Anton Bruckner. Cea mai importanta sala de concerte din Linz poarta numele lui.
Localitatea a fost intemeiata de romani sub denumirea de Lentia si arhitectura sa se remarca prin castele, biserici, cladirea operei si muzee.
*Site-ul

Pana la urma este ceva de capul povestii asteia cu capitalele europene. Nu este vorba de faptul ca promoveaza valori universale, unitatea europeana sau alte prostii, nici de castigurile din tursim ale tarii gazda. Cred ca actiunea este demna de lauda din simplul motiv ca ofera tuturor noi posibilitati, noi locuri de descoperit (mai apropiate si mai accesibile decat insulele Nam Ha sau San Andreas, de exemplu). Reuseste sa aduca putina culoare in peisajul turistic european, monopolizat de Paris, Londra si alte cateva orase-trend prafuite si aglomerate. Iar daca nu ai bani sa vizitezi Austria sau Lituania, macar poti sa te lauzi ca stii unde a compus Mozart Simfonia Nr. 36, cunoscuta si ca Simfonia din Linz.

Surse: Wikipedia, Agenda - almanah 2009 si site-ul asta.

Conversatii amuzante din call center

Conversatii reale intre operatorii de call center si clienti.

*
Client: "Sun de doua zile la 0700 2300 si nu pot prinde deloc. Ma puteti ajuta?
Operator: "De unde aveti acel numar, domnule?".
Client: "Era pe usa companiei"
Operator: "Domnule, acela este programul nostru"

*
Client: "Asigurarea europeana a masinii acopera defectiunile daca calatoresc in Australia ?"
Operator: "Numele asigurarii nu va spune nimic?"

*
Client (intreband despre cerintele legale daca calatoresti in Franta):
Daca imi inregistrez masina in Franta, trebuie sa imi schimb volanul pe partea cealalta a masinii?"

*
Un client respira extrem de greu in timp ce vorbea cu operatorul asa ca acesta l-a intrebat ingrijorat daca se simte bine. Omul a raspuns:
"Nu am pix la mine asa ca suflu pe geamul cabinei telefonice ca sa pot scrie numarul pe el".

*
Operator: "In partea dreapta a ecranului, jos, vedeti butanul pe care scrie 'OK'?"
Client: "Wow. Cum puteti sa-mi vedeti ecranul de acolo?"

Sursa: de la tata
Jimmy

marți, 21 aprilie 2009

Ion Popescu-Gopo, un ( anti )Walt-Disney autohton

marți, 21 aprilie 2009
Ion Popescu ( 1923-1989 ) este un actor, scenarist, regizor de film şi, mai ales, creator a numeroase filme de desene animate. Pseudonimul său provine de la numele de fată al mamei, GOrenco şi numele tatălui, POpescu. Ion Popescu este creatorul personajului '' Omuleţul '', care a devenit simbolul revoltei anti-Disney.

'' Când am văzut că nu pot să egalez perfecţiunea lui tehnică, am început să fac filme anti-Disney. Deci, frumuseţe-nu, culoare-nu, gingăşie-nu. Singurul domeniu în care puteam să-l atac era subiectul .”

Omuleţul lui Gopo, cu doi ochi mici şi inexpresivi şi linii austere, a câştigat în 1957 Palme d'or, pe când juca în Scurtă istorie.

Fragment din Scurtă istorie:



În discursul său de acceptare a premiului, Omuleţul a ţinut să mulţumească dinozaurului, fără ajutorul căruia nu ar fi coborât vreodată din copac, unde se lăfăia mâncand frunze.

Fragment din 7 arte:



Surse: Wikipedia

Cristi

miercuri, 15 aprilie 2009

Dumnezeu te asteapta la semafor

miercuri, 15 aprilie 2009
"Asta se potriveste foarte bine aici", imi spune o voce si in cartea din fata mea o mana pune o brosura cu imagini colorate. Il las pe Anton Lupan cu Speranta lui, ridic nasul din carte si privesc in jur.
Astept sa se faca verde la semaforul de la Izvor ca sa trec ultima bucata de strada. In dreapta mea sta o femeie in varsta. Imi zambeste. Are parul alb, prins in coada si fata ridata. Poarta un pardesiu gri care ii ajunge pana la genunchi si in mana are un teanc de hartii si cateva carti. Ma uit la brosura si ii multumesc. Acum inteleg.

Daca nu termin de citit in metrou un fragment interesant dintr-o carte, am prostul obicei sa continui lectura pe strada in timp ce merg. Folosesc un semn de carte cu imaginea lui Iisus, pe care l-am primit cadou. Semnul sta la pagina pe care o citesc. Cu el se potriveste brosura.
Este o brosura din aceea a martorilor lui Iehova, cu oameni zambitori, multumiti si plini de iubire ce traiesc in mijlocul naturii. Cu familii care mangaie ursi si copii care hranesc un leu.

Semaforul arata in continuare rosu, dar pe strada nu sunt masini. Lumea incepe sa traverseze pe partea cealalta. Fac cativa pasi ca sa trec si eu. "Eu nu trec pe rosu. Tu?", ma intreaba femeia. Ma opresc brusc si ii raspund cu un "nu" care se vrea sigur, dar iese mai mult mirat. Numai noi ramanem sa asteptam culoarea verde.
Dupa ce traversam, imi povesteste ca este doctoranda in geografie, pe clima si de zece ani studiaza Biblia. Este convinsa ca schimbarile bruste de temperatura, trecerile de la cald la rece sunt semne prin care Dumnezeu vesteste sfarsitul lumii. "Doar asa se explica", spune ea. "Furtuni cu fulgere la mijlocul lui aprilie nu-s normale". Eu nu am nimic cu ploile si cu fulgerele, dar ii dau dreptate ca sa nu se simta prost. Oricum, nu am fost niciodata buna la geografie.

"Oamenii au nevoie de doua Biblii ca sa se mai poata mantui acum", continua femeia.
"Cred ca este de ajuns una", zic, inocenta.
"Nu, doua, doua", se inversuneaza ea.
Mai spune ceva despre venirea Mantuitorului si despre faptul ca pe Pamant vor ramane sa traiasca fericiti doar cei alesi.

Ma opresc la semaforul de pe Regina Elisabeta, spre liceul Lazar. Ea isi continua drumul de-a lungul bulevardului. Inainte sa plece, ma sfatuieste sa le dau si altora sa citeasca brosura si sa le vorbesc despre Dumnezeu. Chiar daca nu vor vrea sa asculte, macar mi-am facut datoria.

*
Respect convingerile religioase ale fiecarui om. Ale lui, pentru sine. Ca sa mi se para intemeiate si sa le accept, am insa nevoie de argumente si contradictii, nu de scenarii apocaliptice cu finaluri utopice. Imi plac oamenii care nu se sfiesc sa intrebe "de ce?", dar il accepta ca raspuns si pe "nu stiu".

Jimmy

sâmbătă, 11 aprilie 2009

Poze mov

sâmbătă, 11 aprilie 2009

joi, 9 aprilie 2009

Despre arestarea lui Becali, Revoluţia din Moldova şi criza economică

joi, 9 aprilie 2009
O aglomerare intensă de evenimente în ultima vreme. Scandalul imobiliar al familiei Băsescu, arestarea lui Becali, revoluţia de la Chişinău şi cum dracu' a pierdut România în Austria?

Sunt convins că Becali merită să fie la închisoare pentru alte fapte, dar nu ştiu dacă şi în acest caz. Graniţa între infracţiune şi datoria oricărui cetăţean de a reacţiona la fărădelegi este neaşteptat de fragilă. Dacă cineva imi fură telefonul mobil pe stradă şi alerg după hoţ şi imi recuperez aparatul, pot fi arestat pentru că mi-am făcut singur dreptate?  Mai nou, Becali candidează la europarlamentare din inchisoare. Şi nu oricum, ci pe listele PRM.Pe la 1907, Rădulescu-Motru, un psiholog şi sociolog român ( dăh!), definea pseudocultura astfel: '' Aici extremele se ating fără ca ele să jignească ''. Când zice '' aici '' se referă la România. După ce au aruncat cu balegă de oaie unul în celălalt, Becali şi Vadim Tudor se pupă pe gură şi candidează împreună.

Dar cazul Becali pare un păduche în faţa revoluţiei de la Chişinău. Acolo, revoluţionarii se pare că au fost lăsăţi singuri în faţa ruşilor şi a lui Voronin. Uniunea Europeană, Occidentul pe care l-am căutat atâţia ani ca pe El Dorado se face că plouă. Încă o dovadă că în politica internaţională nu există principii, loialităţi, ci doar circumstanţe. România nu poate acţiona de una singură, iar ruşii îl acuză chiar şi pe Obama de implicare în organizarea revoltei de la Chişinău. Se pare totuşi că, fie comuniştii n-au fraudat cum trebuie alegerile, fie au schimbat  în ultimul moment rezultatele pentru a justifica eventualele măsuri violente împotriva protestatarilor. Sau n-au fraudat deloc alegerile, pentru că se pare că nu au suficiente voturi pentru a alege preşedintele. A existat un moment de maximă expansiune emoţională şi numerică a revoluţiei de la Chişinău, de care liderii opoziţiei liberale de acolo şi revoluţionarii nu au profitat, permiţându-i lui Voronin să organizeze contraatacul.

În ceea ce priveşte criza economică... parcă s-a evaporat. Economia României depinde de starea vremii. Cât timp afară ploua şi era mohorât, televiziunile vuiau de analize, diagrame foarte sumbre, opinii ale specialiştilor, adesea contradictorii, proiecte, propuneri ş.a. Acum, deoarece '' the sun is shining, the weather is sweet '', toată lumea are, şi poate pe bună dreptate ( atâtea discuţii la tv despre criză nu puteau decât s-o adâncească ), alte preocupări. Un clip despre cauzele crizei economice aici şi un episod genial din South Park aici - tot despre criză.

Cristi

marți, 7 aprilie 2009

Revolutie in Moldova

marți, 7 aprilie 2009
Pentru imagini, click aici sau dati pe Realitatea (online) sau Antena 3.

'' O gloata de huligani a patruns in sediul Parlamentului '' - agentia de stiri Noutati Moldova.

Comunistii si Voronin

Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) a castigat din nou alegerile. Cu 50%. Oricare alt partid - care are cuvantul liberal in denumire ori in orientare - intrat in Parlament a acumulat sub 15%. Din 101 de mandate de deputat, comunistii detin cele 61 necesare alegerii presedintelui.
Dimitri Medvedev, presedintele Rusiei, l-a felicitat pe Voronin - actualul presedinte al Republicii - pentru victoria obtinuta de partidul sau in alegeri.

Basarabia, pamant romanesc?

TREBUIE SA ASCULTAM GLASUL TRECUTULUI!
UNIREA NE ESTE IN SANGE!

Peste idealurile de unire au trecut 70 de ani de comunism. Glasul trecutului nu este al lui Stefan cel Mare, ci al rusilor. Alaturarea Republicii Moldova Romaniei pare acum la fel de putin probabila precum separarea Irlandei de Nord de Regatul Unit. Cuvintele izvorate dintr-un patriotism nostalgic nu au puterea sa-i contrazica pe comunisti.
"Nu noua ni se nazaresc fantome ale trecutului, nu noi reabilitam numele unor monstri care au exterminat în anii celui de-al doilea război mondial sute de mii de locuitori paşnici ai Patriei mele [referire la maresalul Antonescu]. Nu vreau sa vorbim despre relatia cu Romania in epitete - relatie de fraternitate sau privilegiata, ci despre relatii bilaterale intre doua state. Nu putem accepta nici frati mai mari, nici surori mai mari; i-am avut in perioada sovietica.", a declarat Voronin prin diverse interviuri.


Cu ce se lauda Voronin
Vladimir Voronin este primul presedinte comunist ales -teoretic- democratic din Europa. A fost investit in 2001, iar acum se afla la sfarsitul celui de-al doilea mandat.

Bunicul sau, Isidor Sarbu, era de origine romana si a fost deportat de bolsevici in Siberia pentru ca nu a vrut sa isi cedeze pamantul colhozului. A evadat si a devenit luptator anti-comunist in muntii Oasului. Nepotul sau a fost luat de rusi, iar numele lui de familie a fost schimbat cu unul rusesc, Voronin.


Vladimir Voronin s-a nascut in 1941, este casatorit si are doi copii. A absolvit Facultatea de Stiinte Politice (in varianta comunista). Pana sa intre in politica a fost directorul unei fabrici de paine. Este presedintele si unul dintre fondatorii Partidului Comunistilor. In Republica, presedintele tarii poate conduce si un partid politic.
Se crede ca  Voronin este cel mai bogat om din Republica Moldova.


Scopurile politicii sale au fost:


Daca nu v-ati plictisit, aici gasiti:
Despre viata lui am furat de pe wiki, iar despre rezultatele alegerilor de pe realitatea.net

Jimmy

sâmbătă, 4 aprilie 2009

Pseudocivilizatie sau civilizatie romaneasca?

sâmbătă, 4 aprilie 2009

joi, 2 aprilie 2009

Legi dubioase

joi, 2 aprilie 2009
Ca sa nu treaca 1 aprilie fara sa facem misto, am copy-paste-uit din lung si lat de Google niste legi facute de oameni care treceau printr-un moment de maxima acuitate intelectuala intr-un anumit moment al vietii lor... adica prosti rau.

  • In Hong Kong o femeie isi poate omori sotul daca acesta a inselat-o, dar doar cu mainile goale, fara nicio arma. Pe amanta o poate omori prin orice mijloace
  • In Guam, o insula din Pacific, exista meseria de specialist in deflorare. Barbatul cu o astfel de meserie se plimba pe insula si dezvirgineaza fete in schimbul unei sume de bani. In Guam o virgina nu se poate marita. Apropo de meserii exotice...
  • Un judecator din California, enervat de absenta juratilor la procesul pe care il prezida, a emis un decret prin care interzicea ploii sa cada incepand cu ziua de marti. Miercuri nu a plouat. Nici joi si nici vineri. Mai mult de atat, pentru California a urmat o perioada de seceta care a durat cinci ani.
  • Iar daca acest lucru vi se pare ciudat, ce ati spune daca ati afla ca este interzis sa intrati imbracati in armura sau sa decedati in Casa Parlamentului din Marea Britanie? Cu siguranta, e aproape la fel de ciudat ca si faptul de a imbata un peste in Ohio si, desigur, la fel de ilegal. In schimb, in Baltimore, este considerat a fi ofensator sa aduci un leu in sala de cinema. Apropo, daca locuiti in Franta si aveti un purcel, nu-i puneti numele Napoleon.
  • Trebuie sa stiti ca nu e legal sa imitati animale pe teritoriul Floridei. De asemenea, cateilor nu le este recomandat sa se catere dupa pisici pe stalpii de telegraf. Iar daca va plac cainii, este de preferat sa nu fi locuit in Islanda pe perioada in care a fost interzis sa aveti astfel de animale de companie.
 

  • Daca veti ajunge in Australia si daca va plac pantalonii roz, renuntati sa ii mai purtati duminica, dupa pranz, caci este ilegal.
  • In niciun caz sa nu consumati mai mult de trei sandvisuri la o inmormantare in Massachusetts. Iar daca va place inghetata la cornet, nu este indicat sa asezati cornetul in buzunar.
  • Cu siguranta este mai greu de crezut faptul ca pedeapsa pentru consumul de cafea era pedeapsa cu moartea in Turcia secolelor 16 si 17, decat faptul ca legislatia din Danemarca prevede obligatia soferilor de a verifica daca sub masina exista copii adormiti. Insa, intelegem oarecum legea elvetiana care interzice trantitul portierelor.
  • Nici legea prin care sunt interzise filmele cu karate in Iraq nu ne uimeste prea mult. De asemenea, In Indiana, au fost interzise filmele cu Robin Hood, caci exista o asemanare intre atitudinea eroului si filosofia comunista.
  • La capitolul legi ciudata, nici Romania se lasa mai prejos. Statul roman l-a interzis pe Mickey Mouse in anul 1935 pentru ca marimea lui ar fi speriat copiii. O lege asemanatoare a adoptat si Finlanda interzicandu- l pe Donald Duck. Insa, expunerea de motive este cu mult mai plauzibila in acest al doilea caz: Donald Duck nu poarta panataloni. 


Mai vreti?

Jimmy