marți, 7 aprilie 2009

Comunistii si Voronin

marți, 7 aprilie 2009
Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) a castigat din nou alegerile. Cu 50%. Oricare alt partid - care are cuvantul liberal in denumire ori in orientare - intrat in Parlament a acumulat sub 15%. Din 101 de mandate de deputat, comunistii detin cele 61 necesare alegerii presedintelui.
Dimitri Medvedev, presedintele Rusiei, l-a felicitat pe Voronin - actualul presedinte al Republicii - pentru victoria obtinuta de partidul sau in alegeri.

Basarabia, pamant romanesc?

TREBUIE SA ASCULTAM GLASUL TRECUTULUI!
UNIREA NE ESTE IN SANGE!

Peste idealurile de unire au trecut 70 de ani de comunism. Glasul trecutului nu este al lui Stefan cel Mare, ci al rusilor. Alaturarea Republicii Moldova Romaniei pare acum la fel de putin probabila precum separarea Irlandei de Nord de Regatul Unit. Cuvintele izvorate dintr-un patriotism nostalgic nu au puterea sa-i contrazica pe comunisti.
"Nu noua ni se nazaresc fantome ale trecutului, nu noi reabilitam numele unor monstri care au exterminat în anii celui de-al doilea război mondial sute de mii de locuitori paşnici ai Patriei mele [referire la maresalul Antonescu]. Nu vreau sa vorbim despre relatia cu Romania in epitete - relatie de fraternitate sau privilegiata, ci despre relatii bilaterale intre doua state. Nu putem accepta nici frati mai mari, nici surori mai mari; i-am avut in perioada sovietica.", a declarat Voronin prin diverse interviuri.


Cu ce se lauda Voronin
Vladimir Voronin este primul presedinte comunist ales -teoretic- democratic din Europa. A fost investit in 2001, iar acum se afla la sfarsitul celui de-al doilea mandat.

Bunicul sau, Isidor Sarbu, era de origine romana si a fost deportat de bolsevici in Siberia pentru ca nu a vrut sa isi cedeze pamantul colhozului. A evadat si a devenit luptator anti-comunist in muntii Oasului. Nepotul sau a fost luat de rusi, iar numele lui de familie a fost schimbat cu unul rusesc, Voronin.


Vladimir Voronin s-a nascut in 1941, este casatorit si are doi copii. A absolvit Facultatea de Stiinte Politice (in varianta comunista). Pana sa intre in politica a fost directorul unei fabrici de paine. Este presedintele si unul dintre fondatorii Partidului Comunistilor. In Republica, presedintele tarii poate conduce si un partid politic.
Se crede ca  Voronin este cel mai bogat om din Republica Moldova.


Scopurile politicii sale au fost:


Daca nu v-ati plictisit, aici gasiti:
Despre viata lui am furat de pe wiki, iar despre rezultatele alegerilor de pe realitatea.net

Jimmy

0 comentarii: