joi, 16 iulie 2009

Balcic, pământ românesc!

joi, 16 iulie 2009
Cu puţin noroc şi o conspiraţie mondială, redacţia Allandalla va pleca anul acesta în vacanţă la Balcic. Adicătelea, în Bulgaria, la 60 de km de graniţa cu România. Aici se află palatul reginei Maria a României, construit ca reşedinţă de vară în perioada administrării româneşti a Cadrilaterului (1913-1940), precum şi o grădină botanică vestită pentru colecţia de cactuşi. Da, cactuşii sunt într-adevăr fascinanţi.

Aici a fost păstrată inima reginei până când Balcicul a intrat în componenţa Bulgariei în 1940, după care a fost mutată în România. Poate că Maria şi-ar fi dorit să rămână în Balcic, oraşul de care s-a îndrăgostit, indiferent de ţara de care aparţine.






Castelul din Balcic
Sursa: Wikipedia





De ce mergem la Balcic? Fiind aproape de România, rămânem aproape de casă, având în acelaşi timp senzaţia că făcurăm ceva important vara asta, ieşind din ţară. Preţurile la cazare sunt comparabile cu cele din Vama Veche, dar cu aceiaşi bani ( in jur de 300 de RON pe 5-6 nopţi de persoană ) poţi să stai la un hotel de 2-3 stele cu mic dejun inclus, ceea ce în Vamă este, desigur, inimaginabil. Apropo, mi-a zis un prieten care a fost la Mamaia în urmă cu vreo două săptămâni că a stat la un hotel de 2 stele cu 150 RON pe noapte/cameră. În Mamaia! Epicentrul fiţelor, snobismului de prost gust şi preţurilor nejustificat de mari. ( Cel puţin aşa am auzit, că n-am fost niciodată. Prietenul meu nu e nici snob, nici fiţos, că trebuie să ai bani nemunciţi ca să fii fiţos. Anyway...). Cam 150 RON costă o cameră şi în Vama Veche în plin sezon. Scump, domne', scump. La bulgari era mai ieftin.

Surse: Wikipedia

Cristi

0 comentarii: