marți, 28 iulie 2009

Don't go, Oprescu, don't go!

marți, 28 iulie 2009
Am înţeles că domnul Sorin Oprescu, chirurgul-şef al Capitalei, a declarat în emisiunea lui Ion Cristoiu de duminică seara că ia în considerare posibilitatea de a candida la preşedinţie. Aş vrea să adresez pe această cale un mesaj domnului Oprescu:

Domnule primar, 
Noi, cetăţenii urbei, vă rugăm cu respect să nu ne părăsiţi; căci fără dumneavoastră, cine va mai conduce mişcarea gurmandă din oraşul nostru? Cine va mai învârti polonicul în cazanul celei mai mari  ciorbe şi cine va mai umple cel mai mare cârnat? Mai sunt multe alte recorduri de stabilit: cel mai mare caltaboş, cea mai mare ţeapă, cele mai multe raţe şi gâşte pe cap de locuitor. Vă rugăm, domnule primar, nu ne părăsiţi! Ne-aţi făcut de atâtea ori să râdem, nu ne faceţi acum să plângem.
Cu respect,
cetăţenii Capitalei.

Serios vorbind acum, am fost susţinătorul lui Oprescu la alegerile pentru Bucureşti. Nu l-am votat însă, pentru că aveam impresia că independenţa lui este doar de faţadă şi imediat primăria câştigată se va întoarce în PSD. Nu că aş avea ceva cu PSD, dar am o problemă cu ipocrizia. Eu l-am votat atunci pe Cozmin Guşă. Ştiu, numai eu şi vecina mea de 80 de ani, care nu l-a găsit pe Iliescu pe liste, l-am votat pe Guşă. Primar a ieşit Oprescu şi tare m-am bucurat că s-a ţinut de cuvânt şi nu a revenit în partid. L-am apreciat că a deblocat în sfârşit lucrările la pasajul Basarab, că a dărâmat unele bodegi amplasate ilegal în parcuri, că a avut o atitudine corectă referitor la a călca sau nu pe iarbă. L-am susţinut când toţi îl miştocăreau că a adus lebede şi gâşte pe lacuri. Ce e rău în asta? Şi l-am crezut când declara că vrea să-şi ducă mandatul de primar la final şi că nu candidează la preşedinţie. Acum se pare că s-a râzgândit şi că ia în considerare posibilitatea..Domnul Răzgândeanu, vorba lui Cristian Tudor Popescu, dă măsura făţărniciei sale şi intenţionează să lase treburile capitalei neterminate. E îndoielnic că treburile capitalei au fost măcar începute. Oprescu poate doreşte să construiască o autostradă suspendată peste Prut în calitatea lui de preşedinte.

Pe Oprescu nu-l voi vota la toamnă. Asta dacă se hotărăşte să candideze, iar candidatura depinde de reacţia populaţiei în sondaje în următoarea perioadă. Dacă bucureştenii vor fi revoltaţi de acest giumbuşluc oprescian, s-ar putea ca Oprescu să nu mai ia în calcul nimic. Dar pe cine să votăm în toamnă? Fiecare candidat are calităţile sale. Domnul Băsescu are memorie scurtă şi picioare lungi ( nu ale doamnei Udrea, ci referitor la '' Minciuna are picioare scurte '' , un vechi proverb ), Geoană excelează în a vorbi nimic, Antonescu pozează admirabil în profesoraşul de provincie ingenuu, care va creşte PIBul ţării doar prin puterea exemplului personal, iar domnul Radu Duda e principe şi asta e de ajuns. Deci? Cu cine votăm?

P.S. Cum adică autostradă suspendată? Suspendată de ce? N-am înţeles niciodată ce-a vrut să spună primarul cu asta şi de ce făceau toţi mişto de el. O fi vorba de ceva în genul pasajului Basarab?

Cristi

4 comentarii:

Alex spunea...

Sorin Oprescu mi-a fost simpatic pana cand a zis de candidatura. Sa speram ca ai dreptate si ca va ramane sa-si termine treaba in capitala. Momentan nu stiu cu cine sa votez!

Anonim spunea...

Ce treaba sa termine, poate ma lamuresti si ppe mine xa parca esti de pe alta planeta sa mor eu.

eu spunea...

Pai eu stiu ce treaba sa termine...? Pasajul Basarab, stadionul national, niste asfaltari ceva, centrul istoric..ca in rest totul e perfect in Bucuresti, ce dracu sa mai faca si Oprescu asta?! Atatea pretentii! Sau nu mi-era mie adresat comentariul? E! Sunt si eu de pe alta planeta.

iulia spunea...

Anonim, daca te hotarasti sa mori sa ma anunti ca sa iti trimit adresa pentru coliva.

Cristi, si mie mi-ar parea rau daca ar pleca. E primul politician de pe acum care s-a bagat independent intr-un rahat si tot independent a si ramas in el, macar de ochii lumii.
Mi se pare totusi ca s-a realizat ceva de cand este Oprescu primar: pasajul ala subteran de la Universitate. Conform lozincii: facem treaba daca suntem vizitati, muncitorii au resuit dupa muulta frecangeala la cap(adica vizite cu presa in varf de stalp, bat, gura de metrou) sa finalizeze pasajul.
You've got right: "don't go Oprescu, don't go".