sâmbătă, 22 august 2009

Poze din Balcic ( continuarea )

sâmbătă, 22 august 2009
Gradinile palatului 
 Vedere din gradinile palatului


joi, 20 august 2009

Poze din Balcic ( partea intai )

joi, 20 august 2009
Palatul reginei Maria
Gradinile palatuluiAleea Vinului din gradinile palatuluiCapelaCactusii gigantisâmbătă, 15 august 2009

"Bautura ca la tata la crama"

sâmbătă, 15 august 2009
Jurnal de calatorie - Balcic, Bulgaria

In Balcic mai toata lumea vorbeste romana. In orice parte te-ai intoarce, dai de romani veniti in vacanta. Chelnerii si vanzatorii stiu suficiente cuvinte cat sa te intelegi cu ei. Meniurile si ghidurile turistice sunt traduse. In fata teraselor te intampina mesaje de genul "mancare ca la mama acasa, bautura ca la tata la crama" si esti anuntat ca poti plati si in lei. Cred ca singura persoana care nu stia alta limba in afara de bulgara era gazda noastra, o batrana zambitoare de vreo 76 de ani, care mergea in fiecare zi la plaja si locuia singura intr-o casa cu 2 etaje. Insa pana si ea avea un dictionar bulgar-roman, pentru situatii de urgenta.

Balcicul nu are plaja
Are o portiune de nisip cat o sufragerie mai mare, de unde poti intra direct in apa, si inca doua cat niste dormitoare, de unde cobori in mare pe scari. Toate trei portiunile sunt intesate de umbrele pe care trebuie sa le inchiriezi. In schimb, poti sa te plimbi pe faleza amenajata de-a lungul apei. De-o parte si de alta gasesti terase in care se canta muzica live seara, restaurante, inghetata mare si buna, clatite asemenea si tineri care te asalteaza cu flyere si carduri de reducere pentru supermarketul Lidi. Pe faleza nu poti ajunge decat pe niste scari de piatra, darapanate, abrupte si intortocheate, care nu sunt luminate noaptea, sau, daca ii fentezi pe paznici, prin castel.


Intrarea in castel costa 10 leva (20 lei). Cred ca singura legatura pe care o are vila cu un singur etaj cu  un castel este faptul ca a fost locuita de o regina. Cladirea cu pereti albi si acoperis de tigla rosie, strajuita de  un minaret imbina motivele balcanice cu cele orientale.

Ce nu am apucat sa facem in Balcic
  • Nu am facut cumparaturi in Bazar, ca niste adevarati turisti dornici sa arunce banii, pentru ca in ultima zi a plouat.
  • Nu am fost la discoteca.
  • Nu am facut suficiente poze cu orasul.
  • Nu am fost la Varna. Am auzit ca seamana cu Constanta.
  • Nu am apucat sa trecem prin Vama Veche pentru ca trebuia sa prindem trenul (atunci nu stiam ca trenul avea sa intarzie doua ore).


Tips & tricks
  • Din Mangalia e un microbuz care pleaca spre Varna in fiecare zi in jur de 8 a.m. si 4 p.m. Costa 10 euro de persoana (sau 60 de RON dus si intors in aceeasi zi).
  • Din Balcic poti sa iei microbuze catre alte orase.
  • Preturile sunt comparabile cu cele din Bucuresti.
  • Noi am stat cu 12 euro/ noapte/ camera de 2 pers (24 leva).
Revenim cu mai multe poze.

Jimmy

duminică, 2 august 2009

Vacantaaaaa!!

duminică, 2 august 2009
Redactia Allandalla pleaca astazi intr-o deloc meritata vacanta. Revenim in curand.