vineri, 11 septembrie 2009

Sexsomnia

vineri, 11 septembrie 2009
Un mecanic englez a facut sex cu o fata de 15 ani fara ca ea sa vrea. A fost acuzat de viol, dar a fost achitat. Suferea de sexsomnie.

Termenul nu se refera la insomnie din cauza lipsei de sex si nici nu inseamna sa adormi in timpul unei partide de amor. Sexsomnia (cunoscuta in engleza si ca sleep sex) este o afectiune psihica rara care ii determina pe cei care sufera de ea sa faca sex in somn, fara ca ei sa constientizeze sau sa isi aduca aminte cand se trezesc Poate fi vorba de simple gemete, masturbare, de un act sexual cu un partener si chiar de orgasm. 

Nu prea stiu doctorii de ce apare aceasta afectiune, dar se crede ca este o forma de somnanbulism si poate fi determinata de probleme de natura emotionala. Sexsomniacii sunt cu precadere barbati, dar s-au inregistrat si cazuri de femei afectate. Nu se cunosc date exacte deoarece oamenii ezista sa spuna ca fac sex in somn, fie de rusine, fie fiindca nu stiu ca este o boala. Din aceasta cauza trec prin stari de confuzie, negare, frica, frustrare, vina sau manie. Sexsomnia se trateaza destul de usor, iar tratamentul presupune medicamente impotriva anxietatii, terapie si schimbarea stilului de viata. Trebuie evitate consumul de alcool si stresul.

Un clip interesant despre ce se intampla cand dormim, aici.
Surse: Wikipedia, Sleep Deprivation, Associated Content

Jimmy, urs cu sapca

2 comentarii:

Alex spunea...

Pe asta n-o stiam :) Clipul e foarte bun.

Anonim spunea...

sexsomniacii ar trebui sa se cupleze unul cu altul ca sa nu violeze oameni