luni, 9 noiembrie 2009

Cainele rapit de extraterestrii

luni, 9 noiembrie 2009
Te uiti pierdut si prostit la imaginea anosta pe care o ai pe desktop. Aproape ca nu o intelegi. Intinzi lenes una din maini ca sa apuci o bucata din ciocolata uitata langa tastatura. Cu cealalta mana dai dublu click pe Explorer (sau pe Mozilla, daca asa te recunosti mai usor). Iti aduci aminte ca ai mai facut asta acum 14 secunde si il inchizi din nou. Nu vrei sa te ridici. Nu vrei sa te misti. Nu vrei nici macar sa gandesti. Ai impresia ca momentul asta se va prelungi nedefinit, iar tu te vei dizolva intr-o eterna plictiseala.

Pentru aceste momente mirifice, va recomand cateva jocuri care au sansa sa va scoata macar pentru cinci minute din starea de adanca introspectie in care va aflati.

Samorost 2
Un joc online de tipul "point and click" in care trebuie sa ghidezi un gnom cu nasul mare sa isi salveze cainele rapit de niste viermi extraterestrii si sa intoarca in siguranta acasa. Esti pus in situatii amuzante pe care trebuie sa le dezlegi urmarind firul logic (sau dand click la nimereala pe ecran, atunci cand esti aproape de exasperare). Decorul si personajele sunt create intr-o maniera SF-suprarealista.
Lansat in 2006. Samorost 2 demo aici

Samorost 1
Predecesorul lui Samorost 2 este Samorost Intaiul, aparut in 2004. Acelasi erou cu gluga alba si pantofi maro, aceeasi grafica ciudata, doar ca de data asta trebuie salvata o planeta. Mai precis, planeta de bastina a lui Samorost care este amenintata de coliziunea cu un asteroid. 
Mai scurtul Samorost 1, online aici.

Machinarium (2009)

Mai multe bucati robot aruncate la fiare vechi trebuie reasamblate si ajutate sa se intoarca in oras ca sa se razbune pe tipii rai si sa isi salveze iubita. Daca robotul este nitel impiedicat si are mimica si gesturi asemanatoare omului, cu atat mai bine. Nu poate sa nu iti fie drag daca il vezi cum da din cap cu incapatanare cand il pui sa faca ceva care nu-i convine.
Robotul asta n-are nume, dar are ochi de broasca, nu vorbeste, comunica doar prin desene telepatice si poate fi lungit sau micsorat dupa preferinte. Ce mai, e jucaria perfecta e eroul perfect.
Primul nivel din Machinarium, aici
***
Toate cele trei jocuri au fost create de compania ceha Amanita Design. Dupa acelasi principiu, "point & click", a facut jocuri si pentru BBC sau Nike.

Enjoy!
Jimmy, urs cu sapca

3 comentarii:

Alex spunea...

super jocurile :) pacat ca-s doar demo si trebuie depus putin efort pana sa faci rost de full

Alex spunea...

Am terminat machinarium!

Jimmy spunea...

Doar un mic efort:P Esti tare. Eu nu l-am terminat inca.