sâmbătă, 14 noiembrie 2009

La multi ani, noua!

sâmbătă, 14 noiembrie 2009
Astazi, blogul Allandalla implineste un an de existenta mediocra. Pentru a sarbatori acest eveniment epocal si pentru ca ne e lene sa scriem ceva nou, va oferim din arhiva blogului cateva dintre primele articole:

Sociologia metroului

Exista cateva reguli atunci cand mergi cu metroul in Bucuresti. Si cateva sfaturi pe care e bine sa le urmezi:

1. Grabeste-te! Nimeni nu are timp de amabilitati, din pacate. Cand se deschid usile si vrei sa cobori, sari ca ars de pe scaun si indreapta-te catre usa; altfel, risti sa fii blocat de puhoiul de lume care urca.

2. Cand este posibil, intotdeauna, dar intotdeuna! asaza-te la un scaun distanta de ceilalti. Altfel, oamenii se vor uita urat la tine. ''Ia uite-l si p-asta! Din atatea locuri libere, s-a asezat sa ma ingramadeasca pe mine! ''. Cand, dintr-un sir de cinci scaune, cele de la capat sunt ocupate, asaza-te pe cel din mijloc. Asta e algoritmul ocuparii locurilor, sedimentat dupa decenii de calatorii cu metrourile vechi cu scaune rosii. Cele noi au scaune albastre, asezate in serii de cate sase, insa regula tot se aplica.

3. Cand trebuie sa urci scarile, in special la Unirii sau Victoriei, inarmeaza-te cu rabdare, caci o sa dureze ceva. Cum a zis un coleg din provincie: '' Inainte sa vin in Bucuresti, n-am mai stat in viata mea la coada ca sa urc niste scari! ''.

Totusi, parca n-am ajuns asa de rau ca japonezii.



Cristi

5 comentarii:

Yoyo spunea...

La multi ani, Allandalla!

De fiecare data cand urc dimineata in metrou (adica atunci cand e liber), imi vine in minte regula nr. 2 :P si de fiecare data dau cu banul in mintea mea daca sa o respect sau nu :))

La cat mai multe articole bune!

eu spunea...

Multumim, multumim! Si? De cele mai multe ori respecti sau nu regula?

Yoyo spunea...

E mai complicat (deh, femeile astea...:P). De obicei, ţintesc unul din scaunele dinspre margine, ca să am pe ce să-mi sprijin capul când dorm; dacă însă îmi prind părul în coc... nu mai stau bine acolo, deci prefer un scaun din mijloc. Acum, în realitate, îmi trec toate gândurilea astea (+ regula nr. 2) repede prin minte, după care mă aşez unde apuc.
Cred totuşi că tind să nu mă aşez lângă cineva, if possible... Aş studia mai bine problema, dar începe greva la metrou :p

Raze spunea...

La multi ani!!

Eu m-am mutat aici: www.razeioana.blogspot.com!

iulia spunea...

Yoy, ce batrani sunteti! Hai, sa cresteti mari, sa facei barba, sa luati pensie si sa-mi dati si mie. Aaaa, eu n-am primit tort... ce aniversase e asta fara tort, lenesilor?