marți, 26 ianuarie 2010

Si zeii... mor

marți, 26 ianuarie 2010

Tapinarii - Si zeii

vineri, 22 ianuarie 2010

Social media revolution

vineri, 22 ianuarie 2010

luni, 18 ianuarie 2010

Daca te joci cu focul... ca Geoana ajungi

luni, 18 ianuarie 2010
Inauguram azi o rubrica speciala, care ne va permite sa copiem de la altii cu scop: o revista a presei la extreme, cu stiri fie despre oameni foarte destepti, fie foarte tonti.

Sa incepem cu doua figuri celebre, d-l si d-na Geoana.

"După ce Mircea Geoană a susţinut vineri că Traian Băsescu are specialişti în ezoterism, soţia sa vine să îi întărească spusele. Mihaela Geoană vorbeşte de atacuri energetice asupra soţului său ce au avut loc în campania electorală."
"Liderul PSD a făcut aceste declaraţii la câteva săptămâni după ce fostul său şef de campanie, Viorel Hrebenciuc, a vorbit despre faptul că Traian Băsescu a fost ajutat de forţa flăcării violet la dezbaterea finală dinaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale."

Scuza cu falsificarea alegerilor era mult mai plauzibila decat asta cu... flacara violet. Oamenii civilizati isi felicita contracandidatul care castiga alegerile. Se considera ca poporul a ales. Se pare insa ca la (aproape) doua luni dupa alegerile prezidentiale, Geoana a dat din oftica in prostie.

 Mircea Geoana a ajuns din nou tinta glumelor nationale. Televiziunile au primit un subiect pe care il pot comenta non-stop timp de vreo 2 zile. Iliescu s-a dovedit inca o data ala cu capul pe umeri, iar personalitatile din PSD care se simteau pana acum ignorate de agenda media profita cat pot de mult de ocazie, ca sa apara si ei la TV si, poate, unul din ei sa castige sefia partidului.

Povestea flacarii mov a ajuns si in SUA. Cotidianul Washington Post face si el misto scrie: ""During the Dec. 3 debate ... people who were working for Basescu in this domain were present to the right of the camera. ... I saw them and I know who they are," Geoana told Antena 3 television.
Former President Ion Iliescu dismissed the allegations as "discussions for naive people, for uneducated people," according to Monday's edition of the daily Gandul."
(Pentru a citi articolul complet, trebuie sa va inscrieti pe site - gratuit ).

Nu in ultimul rand, trebuie sa ii acord putina atentie si Mihaelei Geoana. Inteleg ca vrea sa isi sustina sotul, dar era oare treaba ei sa se bage in politica si in paranormal si sa le mai si amestece?

Jimmy

sâmbătă, 16 ianuarie 2010

O călătorie imaginară în Coreea de Nord

sâmbătă, 16 ianuarie 2010
Câteva mii de turişti vizitează anual ultima insulă de stalinism din lume, Coreea de Nord, un muzeu al delirului unor conducători precum au fost mulţi în istorie, un muzeu viu şi despre prezent. Mulţi dintre aceşti turişti, dacă nu toţi, se întorc acasă mai mulţumiţi de propria viaţă. Prin comparaţie, în anul 2004, România a înregistrat un număr de 6,6 milioane de vizitatori. Nici nu e greu de imaginat de ce atât de puţini oameni aleg să-şi petreacă vacanţa în Coreea de Nord.

În primul rând, obţinerea vizei este un proces laborios, dar nu imposibil. Dacă nu eşti american sau spion, ai toate şansele să primeşti aviz pozitiv. Apoi, odată ajuns în Phenian, via Beijing, fie cu avionul sau cu trenul, trebuie să ştii că vei primi un ghid, o persoană care vorbeşte limba ta natală sau o limbă de circulaţie internaţională, care te va însoţi aproape permanent şi îţi va arăta, bineînţeles, numai acele obiective aprobate de partid, în general statui ale ''preşedintelui etern'', Kim Il-sung. Turiştilor le este interzis să părăsească hotelul fără însoţitor. Şi chiar dacă ai ieşi pe străzile oraşului nu prea ai unde să mergi şi nici cum să ajungi acolo. Pe site-ul ministerului român de externe scrie în felul următor: ''Permisele de conducere străine nu sunt valabile în R.P.D. Coreeană''. Nu că ai avea de unde să închiriezi o maşină. În plus, transportul în comun este interzis turiştilor, aceştia fiind refuzaţi la casa de bilete. Se pune atunci întrebarea cum te deplasezi prin oraş? Poţi să iei un taxi, ceea ce e destul dificil dacă nu ştii limba sau nu eşti însoţit de ghid. Vestea bună este traficul extrem de lejer din Coreea de Nord, maşinile private fiind o raritate (aprox. 70% dintre familiile de nord-coreeni folosesc bicicleta; eat your heart out, Amsterdam!). Autostrăzile sunt largi şi pustii, după cum se vede în imaginea de mai jos. Mai mult, duminica numai autoturismele armatei sau guvernului au voie să circule.


Sursa: http://www.boston.com/bigpicture/2008/09/recent_scenes_from_north_korea.html
Fotografia a fost realizată de Eric Lafforgue

Viaţa de noapte în capitala Phenian este inexistentă. La fel de inexistent este şi iluminatul public. În fotografia următoare, realizată din satelit, putem vedea, în partea de jos Coreea de Sud, iar sus, evident, Coreea de Nord.


Sursa: http://www.globalsecurity.org/wmd/world/dprk/images/dprk-dmsp-dark-old.jpg

Dacă vrei să te detaşezi de problemele de la serviciu şi să te izolezi de lume, nici un loc nu e mai potrivit decât Coreea de Nord. Telefoanele mobile trebuie predate la intrarea în ţară, asta pentru că au fost interzise în anul 2004 , la televizor nu se prinde Realitatea Tv şi nici măcar CNN, iar de Internet nici nu poate fi vorba. Numai o elită restrânsă are acces la www. Când te plictiseşti de propaganda care se revarsă din televizor, poţi participa la un curs de îndoctrinare (obligatoriu pentru toţi nord-coreeni) sau poţi asista la o execuţie publică. ''Pe lângă cele prin împuşcare şi spânzurare, se mai folosesc uciderea cu pietre şi linşajul (pentru a schiţa intensitatea terorii, trebuie menţionate nişte relatări conform cărora cei care au încercat să emigreze ilegal – legea e în aşa fel făcută, încat legal nu se poate – dacă sunt prinşi, aşa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, suferă o tortură confirmată în mai multe mărturii: li se trece o sârmă prin obraz sau prin nas, pentru a servi drept exemplu, ulterior fiind executaţi).'' (Sursa: http://www.cafeneaua.com/nodes/show/6649/coreea-de-nord-pentru-ei/1)

Sunt însă şi lucruri pozitive în Coreea de Nord - poluarea redusă - şi locuri care merită vizitate. Unul dintre ele este Muzeul Prieteniei din Phenian, unde sunt expuse diferite cadouri primite de către Kim Il-sung şi urmaşul său,  Kim Jong-il de la diferiţi demnitari. Printre aceste cadouri se numără şi un cap de urs oferit de...de...Nicolae Ceauşescu! Merită vizitate, de asemenea, grădina zoologică din Phenian unde, conform The Daily Telegraph, există un papagal care poate spune: "Long live the Great Leader, Comrade Kim Il-sung", precum şi zona munţilor Kumgangsan, pe coasta de est a ţării.

Drept încheiere, pot spune că, după Mongolia, o altă ţară înfăşurată într-un complet mister pentru mine, după Mongolia aş vrea să vizitez Coreea de Nord, din două motive. În primul rând pentru că este o ţară suprarealistă aproape, aflată la graniţa posibilului şi, în al doilea rând ca să ma bucur că trăiesc în România.

Surse: www.mae.ro, http://www.hotnews.ro, http://www.boston.comhttp://news.bbc.co.uk, http://www.cafeneaua.com, http://www.nytimes.com, http://www.globalsecurity.org, Wikipedia

Cristi

marți, 5 ianuarie 2010

Snapshots: Baba, surf si lene

marți, 5 ianuarie 2010
De la o vreme ni s-a facut asa o lene incat d-abia ne ridicam din pat. In conditiile astea, am uitat aproape de tot de blog. Pana ne mai adunam ideile si fortele, va lasam cu cateva poze inteligent de amuzante, copiate de pe un blog mai vechi de-al lui Jimmy. Observati, va rog, ca nici macar pozele nu ne-am chinuit sa le cautam.

Baba care face surfing














Mintea unei femei
Just follow the blue ball;


 E GIF, deci dati click pe poza.
De fapt orice femeie se gandeste in momentul ala la bila verde... aia care nu se vede printre atatea altele, dar care, asa ascunsa, este cea mai importanta.

Partida de sah intre George si Osama


Arabii sunt cam lipsiti de inspiratie. Tura lor seamana la perfectie cu calul. Si cu nebunul.

Din seria Mr. & Mrs. Bond-Smith




















Tu esti, Mircea?




Aici, poze cu creiere.