luni, 1 februarie 2010

Noul PCR

luni, 1 februarie 2010
Poate ati auzit ca zilele trecute, Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, s-a incumetrit cu Bercea Mondialu', un mafiotel purtator de ghiul si lant de aur, insurat cu Formatia si apartinator de minoritatea OTVisto-tiganeasca. Cu respect pentru cei care l-au votat pe Basescu - ale carui origini se identifica cu PDL-ul - dintr-o adeziune sincera la personalitatea si ideile acestuia sau dintr-o incapacitate fizica de a pune stampila pe Mircea Geoana, cu respect asadar pentru alegatorii PDL, propun ca acest partid sa se redenumeasca PCR - Partidul Cocalar Rroman - cu respect din nou pentru membrii minoritatii rrome, pentru tiganii saraci si cinstiti sau pentru cei bogati si cinstiti si pentru o cultura, de altfel, valoroasa.

Cristi

11 comentarii:

iulia spunea...

De ce este valoroasa o astfel de cultura?

Jimmy spunea...

Pey... Chaplin, Banica senior, Jean Constantin, Damian Draghici si multi alti cantareti (nu ma refer la Guta&Co), dansatorii de flamenco. Astia imi vin pe moment. Toti sunt sau au fost tigani.
Ah, si Banel, desigur:P

iulia spunea...

Astia sunt oameni, nu culturi :D si oricum prea putini la numar...

Jimmy spunea...

Oamenii creeaza cultura. Am zis ca astia imi vin pe moment. Google pt mai multi:P

iulia spunea...

Corect, oamenii creeaza cultura, doar ca oamenii pe care i-ai mentionat tu sunt oamenii care cam fug de cultura lor si nu striga in gura mare ca sunt tigani. De cate ori l-ai auzit pe Stefan Banica zicand ca este tigan si ca este mandru de asta? De cate ori l-ai auzit pe fi-su zicand ca tatal lui a fost tigan si ca el are in vene sange tiganesc si ca este mandru de asta? De cate ori l-ai auzit pe Banel recunoscand ca este tigan fara sa se rusineze de asta? Putin, prea putin, spre niciodata.

Madalin Voicu (parlamentarul)este tigan, provine dintr-o familie tiganeasca de mare cultura (tatal lui a fost unul dintre putinii detinatori ai Stradivarius-ului); el nu are nicio problema sa spuna ca este tigan, doar ca el a fost educat intr-un mod modern si nu inchistrat asa cum este modelul de educatie tiganesc(care nu se prea numeste educatie oricum). Madalin canta rock si asculta muzica clasica si a declarat de zeci de ori ca fiica lui nu se va casatori la 15 ani, ci atunci cand va vrea ea si in tot cazul dupa 18 ani si cu cine va vrea.

Asta este diferenta dintre cultura asta tiganeasca pe care mi-ai prezentat-o tu si cultura tiganeasca reala unde fetele se marita la 10 ani si nasc la 12 ani, unde se injura, se scuipa si se invata cum sa fie "smecher".

Din punctul meu de vedere nu este o cultura, este o subcultura (exprimandu-ma intr-un mod elevat), iar tiganii care s-au remarcat si care au facut ceva in viata nu reprezinta cultura tiganeasca.

eu spunea...

Si de cate ori ai auzit un roman sa spuna ca e mandru sa fie roman?

iulia spunea...

Surpinzator, destul de des.

Jimmy spunea...

Sa zici ca tiganii care au facut ceva in viata nu isi reprezinta cultura, e ca si cum ai zice ca Cioran, Eugen Ionescu s.a nu reprezinta Romania, ci Franta. E bine asa?

Nu avem dreptul sa le judecam obiceiurile pt ca nu traim cu ei in satra sa vedem cum e. Traiesc asa de mii de ani si au reusit sa supravietuiasca (chiar si furand). Daca va fi sa se adapteze unei civilizatii pe care noi o consideram moderna, de la ei va porni schimbarea. Hai sa nu generalizam, si romanii fura si omoara, si americanii si italienii si toate neamurile.

Stiu si tigani mandri de originile lor (Chaplin) si care se lupta pt schimbare (exista asociatii precum Romani Criss).

iulia spunea...

Din pacate este adevarat, oamenii aceia nu reprezinta Romania, ci tarile care i-au primit, i-au lasat sa creeze, le-au recunoscut inteligenta. Oameni precum Eugen Ionescu, Brancusi et al au fugit din Romania pentru ca aici ar fi ajuns in inchisoare si nu celebri artisti, scriitori etc. In plus, Eugen Ionescu nu se mai scrie si nu se mai pronunta asa, a fost adoptat de Franta cu totul si ca el multi altii. Asta e ca faza aia, parinte este cel care te creste si nu cel care te face.

Cat despre tigani...
Este adevarat ca si romanii fura si omoara si nu ii apreciez in niciun fel pentru asta si nici nu ma impresioneaza in vreun fel mai mult cand un tigan comite exact acelasi fapte pe care le comite si un roman. Doar ca atata timp cat tiganii nu vor avea aceleasi reguli ca si mine, nu vor putea fi nici cand egalii mei.

Jimmy spunea...

Fara experientele traiate in Romania, poate nu ar fi ajuns ceea ce sunt astazi. Modul lor de a gandi si de a scrie s-a conturat in tara natala, nu conteaza unde au fost puse cuvintele pe hartie. Poate daca se nasteau in Franta erau profesori... sau functionari.

Cat despre tigani: argumentele s-au terminat. Aia e parerea ta si nu pot, nici nu am de ce sa ti-o schimb. Ne situam de parti opuse ale problemei, nu o sa ajungem la un compromis. Hai sa punem capat, oricum nu ne mai citeste nimeni:P. Pana la urma, articolul nu era despre asta, ci despre fratele lu Base.

Ai ultimul cuvant.

iulia spunea...

Indubitabil

(continuarea in particular)