luni, 9 august 2010

Oportunitati de cariera pentru tinerii someri

luni, 9 august 2010
Updates: Ziare.com vrea colaboratori. Plata se face printr-un calcul complicat referitor la numarul de vizualizari si comentarii per articol.
Ciao.ro cauta editori. Dupa cum suna anuntul, cred ca internshipul este neplatit.

Pe vremea vreunui voda viata era simpla. Flacaii erau luati la oaste, iar mandrele aveau ca scop in viata sa fie sotii supuse si mame grijulii. In epoca lui Boc si a balaurului numit criza proaspetii absolventi viseaza la stabilitatea si independenta date de un job. Ce ocazii le sunt oferite dupa o zi de cautari pe net?

Voluntariat - preferatul tuturor de altfel
  • Comunicatori pentru Societatea Civila - poti sa alegi organizatia unde vrei sa faci practica dintr-o lista de institutii si asociatii. Stagiul se va desfasura intre 15 octombrie 2010 si 15 ianuarie 2011. Deadline inscrieri: 15 aug.
  • BCR Open Romania, 19 - 27 sept 2010; data limita de aplicare: 1 sept.
  • Bienala Tinerilor Artisti - implicare in evenimentul care va avea loc intre 15 sept - 7 nov; deadline: 5 sept
  • Asociatia Young Initiative vrea bloggeri cu experienta in voluntariat care sa scrie despre voluntariat. Tinerii promit cookies si 0 ruble salariu de baza. Deadline: 27 august.
  • Lume Buna - cauta inca 3 voluntari pentru activitatile bold-uite din lista; posturile sunt valabile pana se vor ocupa.
  • Babel Story - voluntariat pe sales, marketing si advertising zic ei; durata: 1 - 3 luni. Au si un concurs simpatic - te joci de-a zeflemistul cu moartea si iti dau 150 lei.
  • Colaboratori revista online - anuntul asta e iesit cu multa sudoare din fundul gandirii, dar il pun si pe el daca tot s-a chinuit Google sa il gaseasca.
Cursuri
  • Scoala ADC*RO - cauta 60 de studenti pe care sa ii initieze in secretele advertising-ului si sa ii puna in legatura cu cateva dintre agentiile de creatie din Romania. Tariful de participare la cursuri este de 500 euro, dar organizatorii ofera si o bursa. Inscrierea se face pana pe 1 septembrie. Cu putina inspiratie iti poti trece in CV meseria de creativ;).
  • Workshop-uri Buticul de PR - Larisa Toader vorbeste timp de o saptamana despre PR si probabil ca vorbeste bine. Taxa de prezenta - 150 lei. Deadline-ul depinde de perioada cand vrei sa faci cursul.
Un fel de joburi
Daca esti intr-adevar disperat(a) si nu te ajuta cu nimic cele de mai sus, iti sugerez sa apelezi la masuri extreme. Ia la rand companiile din lista asta impartita pe domenii si trimite-le cate un mail in care sa iti expui păsul. Poate ai noroc si chiar cauta pe cineva.

Voi incerca sa actualizez articolul pe masura ce apar oportunitati. Bafta!

Jimmy, urs cu sapca

5 comentarii:

iulia spunea...

Da, Jimmy bine zis: BAFTA. And now go to work

Jimmy spunea...

Pe principiul "la munca, nu la intins mana", cand voi avea de ales intre cele doua, o voi alege pe prima.:d

iulia spunea...

ya ya ya ya

Jimmy spunea...

Mereu zici asta cand nu mai ai ce sa zici.

iulia spunea...

Iti zic in privet. Vrei sa citeasca chiar toata lumea cat esti de lenesa!?