marți, 15 februarie 2011

Dragostea (se) vinde

marți, 15 februarie 2011
Pentru ca nu o iubesti daca nu ii cumperi bijuterii, trandafiri, vacante, parfumuri si nu o duci la restaurant.
Pentru ca nu il iubesti daca nu iei ceasuri, haine, parfumuri, abonamente la sala, ursuleti de plus.
Pentru ca s-au facut zeci de mii de telenovele pe tema asta.
Pentru ca amaratul de Sfant Valentin, concursurile cretine cu inimi roz si saruturi de cinci ore, inelul de logodna cu diamant, cei 200 de invitati la nunta, luna de miere in Venetia - toate poarta masca iubirii, dar fac de fapt parte din infinita ecuatie a capitalismului.
Pentru ca exista filme porno.
Pentru ca nu mai ai cum sa fii original.
Pentru ca povestile de dragoste celebre si triste sunt cel mai des ecranizate. Iubirea este fie tragica, fie condamnata la uitare. Sa facem o scurta trecere in revista prin istorie, mitologie, literatura si film:

  • Romeo si Julieta - Julieta isi insceneaza moartea ca sa poata fi impreuna cu Romeo, el crede ca fata a murit si se otraveste, Julieta se trezeste, il vede pe Romeo mort si se omoara la randul ei. Dubla sinucidere i-a transforamt in cel mai cunoscut si emo cuplu, cu ~ 40 de ecranizari.
  • Cleopatra si Marc Antoniu - se spune ca Marc Antoniu s-ar fi injunghiat cu propria sabie cand a auzit stirea falsa a mortii Cleopatrei. A murit in bratele ei. Dupa ce se ocupa de inmormantarea lui, Cleopatra il fenteaza pe cuceritorul Octavian si se lasa muscata de o cobra in ce avea sa devina una dintre cele mai erotice scene din istorie. ~ 42 ecranizari.
  • Tristan si Isolda - astia doi mor de inima amara si din mormintele lor rasar doi copaci care raman imbratisati pe vecie. Voi ati vrea sa fiti vii sau sa fiti copaci? ~ 17 filme.
  • Napoleon o iubeste pe Josephine. Josephine il iubeste pe Napoleon. Se despart pentru ca ea nu poate sa faca copii. Ultimul cuvant rostit de el, inainte sa moara pe insula Sfanta Elena, a fost numele ei. ~ 20 de ecranizari.
  • Paris se indragosteste de Elena, o rapeste din Sparta si o duce in Troia. Declanseaza razboiul troian si moare. Homer a scris despre ei in Iliada. ~ 10 filme.
  • Penelopa si Ulise sunt norocosi in comparatie cu cei de mai sus. Nu au de asteptat decat intreaga Odisee pentru a se regasi. Ulise lupta zece ani in razboiul troian. Drumul spre casa ii ia inca pe atat ca se abate pe la Calypso. In timpul asta, Penelopa este curtata de 108 petitori care o cred vaduva si foloseste diferite viclesuguri ca sa ii amageasca. Trei ani tese la un giulgiu pentru tatal lui Ulise, caci ce cosea ziua, desfacea noaptea. Cand Ulise revine in Itaca, omoara toti petitorii. Zice-s-ar ca Atena a lungit noptea urmatoare pentru ca Ulise si Penelopa sa-si povestească unul altuia aventurile prin care au trecut. ~ 15 filme
  • altii si altii
Cum sa va despartiti in 64 de pasi

Iubiti-va necomercial! Nu doar de Valentine's Day si de Dragobete.

Jimmy

0 comentarii: