luni, 30 martie 2009

Cat dai pe poneu?

luni, 30 martie 2009
Militez pentru introducerea in noul si nestatornicul DEX a cuvantului poneu ca singular pentru ponei . Un poneu, doi ponei. Logic, nu? Sau preferati ponel?Consider necesara aceasta masura pentru a putea face diferentia intre poneul 1 si poneul 2 sau, in cazul nostru, intre poneul maroniu si cel negru. Asa stiu si copilitele dornice sa fie printese si baietii viteji, admiratori ai lui Fat Frumos (sau ce super-erou calare o mai admira generatia de pitici) pe care dintre ponei vor sa incalece.Au calutii astia si niste nume, dar sunt mai greu de tinut minte.
Am o vaga banuiala ca poneul 1 este emo. Trebuie sa fie in trend.
Poneul 2 isi da seama ca se afla in centrul atentiei si vine in fata camerei de filmat. El e mai narcisist asa.
Aici poneul narcisist il musca pe cel emo ca sa ii ia locul. Eu am crezut ca vrea sa-l agate, dar asta maro a fugit in loc sa fie dragastos.

Bine, bine, gata cu poneii.Un catel care s-a luat dupa noi si apoi dupa oricine l-a bagat in seama.
O vata de zahar batuta de vant. Aici era inainte sa nu mai fie, sper ca v-ati prins. Aveam si o acadea mare si colorata, da nu i-am mai facut poza. Cred ca nici acadeaua nu mai e.
"Nu faceti florile sa planga" sau "Nu lasati cainii sa sperie florile". Nu ne-am dat seama exact.
Un d-ala de se sare fara sa calci pe linii.
Eu nu stiam sa desenez asa de stilizat si in acelasi timp atat de apropiat de realitate (a se citi frumos) cand eram mica. Nici acum nu stiu.
Un nene incotosmanat vaslea cu un fel de palete pe lac, urcat pe ceea ce parea sa fie o usa.

Mai aveam o poza cu Cristi facand balonase de sapun, dar nu m-a lasat el sa o pun.
Pozele au fost realizate in parcul Plumbuita, din Colentina.

Jimmy, ursul cu sapca

5 comentarii:

iulia spunea...

Iti dai seama ca daca militezi pentru "poneu" va trebui sa militezi si pentru toate cuvintele defective de feminin, masculin, plural sau singular; nu de alta, da' sa fie toate in linia I. Si la cat e de debusolanta limba romana si de debusolati cei ce o si vorbesc, chiar crezi ca e o idee grozava? :D A ne aminti de "nici o" si "nicio"

Jimmy spunea...

Nu ma intereseaza alte cuvinte. Preocuparea mea e legata doar de poneu. Ii las pe ceilalti debusolati sa militeze pentru restul. Macar sa avem o preocupare.:d

iulia spunea...

Eu iti urez militare placuta si sper sa nu iti iasa. :P :D

Jimmy spunea...

Mc, apreciez lipsa de sustinerea:P

Spirocheta spunea...

PONEL! nu poneu ;))