sâmbătă, 21 februarie 2009

Caut loc de dat cu sapa

sâmbătă, 21 februarie 2009
Student în an terminal, cunoscător de Dâmboviţa English şi Microsoft Office, caut loc de muncă.

Încerc de ceva vreme să-mi găsesc un loc de muncă. Part time ca să pot să mai trec şi pe la minunata facultate, unde trag din greu să obţin rezolvarea tuturor problemelor mele financiare - diploma de sociolog. Până atunci însă, aş vrea să câştig nişte bani şi să acumulez şi ceva experienţă. Şi unde poţi să te angajezi ca student fără prea multă experienţă? Într-un call center. Aici avem însă o problemă. Căci dacă nu prinzi un job într-o mare companie, salariile sunt de râsul lumii; pentru că, de cele mai multe ori, marile companii outsoursează serviciile de call center către alte firme specializate în acest sens. Iar aceste firme oferă salarii în jur de 4 milioane. Ştiu că sunt oameni care s-ar bucura să aibă şi aceşti bani, dar totuşi..4 milioane? O să fiu nevoit în curând să mă angajez chiar şi pe acest salariu ca să-mi susţin luxul deja de a fuma. Un pachet de ţigări va ajunge să coste 9 lei.

Pe bestjobs sau e-jobs, oferta de locuri de muncă se rarefiează. Pe criza asta, englezii au ajuns să lucreze pe gratis ore suplimentare doar ca să nu fie daţi afară. În fiecare zi auzim de disponibilizări, de intervenţia statului pentru salvarea marilor industrii sau instituţii financiare. Dar cine o să salveze statul de la faliment? Jafurile şi atacurile înarmate se înmulţesc. Autorităţile vor să înăsprească regimul armelor. Adică să nu mai aibă drept aproape oricine să deţină un pistol. De parcă infractorii îşi cumpără arme de la buticul de arme din colţu' străzii.

Până trece criza, să ascultăm o melodie.

Bob Dylan - Desolation Road. Vizitaţi www.kafkaevecincumine.blogspot.com



Cristi

4 comentarii:

Anonim spunea...

Hmm... pai sa lucrezi in EDM sau sa te intorci?

Anonim spunea...

Prima fraza e tocmai problema blogului tau. Prea multa lume in ziua de azi spune "ce le trece prin cap". Inflatie de ganduri de duzina. Dar, in fine, exprimarea gandurilor e o forma de terapie, nu? Beats seeing a shrink, eh?

Nu vreau sa te jignesc, sper ca iti dai seama ca ceea vreau sa spun nu te priveste in mod exclusiv.

Mult noroc cu serviciul !

eu spunea...

Astept ganduri interesante si originale de la tine.

eu spunea...

@ Razeioana. EDM a fost experienta interesanta, dar nu ma mai intorc. Cel putin nu pe acelasi post. Tu unde mai lucrezi?