marți, 17 februarie 2009

Leacuri pentru gripă

marți, 17 februarie 2009
Am tras o răceală zdravănă în weekend şi, căutând remedii, am găsit următoarele leacuri băbeşti:

Hreanul - sinusurile congestionate si nasul infundat se vindeca fara gres daca punem pe frunte 2-3 linguri de hrean ras, invelit intr-o basma rosie. Hreanul se tine 5-30 de minute pe frunte si la radacina nasului. Cei cu o piele foarte sensibila vor tine mai putin cataplasma, altfel pot aparea inflamatii serioase. In tratamentul gripei si al guturaiului, desfundarea nasului este foarte importanta, deoarece daca respiram normal, pe nas, sunt evitate complicatiile bronsice si pulmonare. Ca tratament rapid al sinuzitei, acest leac nu are concurenta. O cura de 5 zile in care facem aceasta aplicatie de 1-2 ori pe zi elimina rapid aceasta afectiune.

Bai complete cu ace de pin (sau esenta) - temperatura din camera de baie sa fie de 18-21 grade C, iar temperatura apei din cada de 35-38 grade C. Durata baii sa nu depaseasca 20 de minute. Se adauga 150 g de ace de pin oparite intr-un saculet pe baie de aburi sau 10 picaturi de ulei de pin (se gaseste la Plafar). Dupa baie, obligatoriu, urmeaza odihna la caldura in pat, vreme de o ora. (Nu faceti niciodata baie cu stomacul plin. Evitati baile calde daca suferiti de varice, iritatii si infectii ale pielii, tulburari de ritm cardiac.)

Febra - Reteta din muntii Apuseni: sosete cu ceapa. Se taie trei-patru cepe mijlocii, foarte marunt, apoi se baga in niste sosete de lana si se incalta inainte de a merge la culcare. Deasupra, se mai pune o pereche de sosete, tot de lana, si se doarme cu ele pana dimineata. Picioarele raman calde pana ce febra scade.

De asemenea, o ceapă tăiată felii şi aşezată la capul patului, pe noptieră, alungă gripa. Un alt leac presupune o compresă caldă cu brînză de vaci sau terci de mămăligă aşezată pe piept.

Totuşi, cel mai bine ar fi să mergeţi la medic.

De unde am copy-pasteuit: www.monitorulexpres.ro şi www.121.ro

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nu prea inteleg legatura dintre hrean si basmaua rosie. Daca nu e rosie nu se sperie gripa? Eu am un sfat si mai bun legat e hrean: mancat. Daca o sa-l tii prin preajma ochilor, acestia vor incepe sa lacrimeze si sa te usture, asa ca mai bine il mananci (nu singur ca s-ar putea sa bagi capul sub chiuveta) si ti se desfunda nasul in doi timpi si trei miscari.

Ma bucur ca ai adus in discutie acest subiect. Sunt o multime de leacuri babesti in legatura cu orice, dar legat de gripa mai stiu si eu multe altele.

Anonim spunea...

Era un "de" pe acolo. Te prinzi tu.

Anonim spunea...

DA! SEX. sex salbatic => trecere raceala si imunitate crescuta :D stiinta dovedeste; dar jimmy e pudic :P