luni, 23 februarie 2009

Concert James Blunt

luni, 23 februarie 2009
Sambata seara ningea. Sambata seara l-am carat* pe Cristi la concertul James Blunt de la Sala Polivalenta. Aveam invitatii cadou, doar ca nu stiam exact cum sa ajungem. De la statia de metrou Tineretului am urmarit doua pustoaice care ne-au aratat involuntar drumul. Si indraznim sa ne numim bucuresteni.


Concertu' - ca despre el era vorba - a fost reusit, dar nu extraordinar. Nu s-a comparat cu cel al lui Kusturica, de exemplu. James Blunt are niste melodii superbe si le canta foarte bine, dar nu se pricepe prea mult sa faca spectacol. A facut totusi atmosfera fara sa fie excesiv de sentimental , a animat publicul, s-a purtat ca un profesionist. A schimbat chitarele, a cantat si la pian, a zis cate ceva in romana, s-a plimbat pe fiecare centimetru al scenei. La un moment dat a luat-o la fuga prin sala, pe langa fani, pana la un podium din spate, unde avea un pian. A mai cantat si de acolo doua melodii. Nu a confundat Bucurestiul cu Budapesta, a zis ca ne iubeste, dar a preferat sa plece imediat dupa concert la bulgari, nu sa isi serbeze ziua de nastere (22 februarie) in Romania, cum citisem prin ziare ca ar vrea sa faca.

Era imbracat intr-un costum bej cu camasa alba si cravata. Avea parul lung si ondulat. Semana cu un elev de la un pension englezesc si vorbea putin pitigaiat. O parte dintre cei 4000 de spectatori a cantat cu el melodiile cunoscute, iar unii au incercat de vreo doua ori sa ii cante Happy Birthday, dar Blunt nu i-a auzit.


Bisul a fost partea care m-a facut sa imi para rau ca spectacolul se termina. James si instrumentistii s-au intors pentru inca trei melodii, sala a fost invadata de mici raze de lumina, iar scena s-a umplut de stele aprinse. La sfarsit niste tunuri de pe scena au aruncat confetti peste spectatori. Mi-a placut.



James Blunt - No Bravery


Ovatii si reverante. Gata concertul.
Pe drumul ce coboara dinspre Sala Polivalenta circulatia era blocata pe ambele sensuri si oamenii se strecurau printre masini. Injuraturi. Ningea in continuare.

*P.S.: Cristi a zis ca nu m-a injurat.

Despre J.B si clipuri de la concert.
Jimmy, ursu cu sapca.

4 comentarii:

Anonim spunea...

you're beautiful, jimmy, it's true...i saw your face...in a crowded place...and i don't know what to do...cause i'll never be wih you...my sweet bear.

Anonim spunea...

so...goodbye my lover, goodbye my friend...you have been the one, you have been the one for me...

Scoica spunea...

Sincera descrierea,veridic portretul- James Blunt-ul tau nu seamana cu Enrigue Iglesias

Jimmy spunea...

@Amelie: Ai grija, lumea te-ar putea lua drept fana James Blunt:p Apreciez dedicatia, desi te dai la un urs inocent. M-ai facut sa rad.

@Scoica: Ma bucur ca ti-ai putut forma o imagine din ce am scris eu acolo. Cred ca nici James Blunt omul nu seamana cu Enrique. Iglesias e cam plangacios asa. Dar asta e doar o parere:)