marți, 2 iunie 2009

A murit o epoca

marți, 2 iunie 2009
Pe 15 aprilie 1912 s-a scufundat vasul de croaziera Titanic. Erau peste 2200 de oameni la bord - pasageri si echipaj - din care au supravietuit 706. Stiti povestea. Ati vazut filmul / filmele.

Pe 31 mai 2009 a murit ultima supravietuitoare de pe Titanic. Se numea Milvina Dean si avea doar doua luni cand s-a imbarcat cu familia ei pe vaporul spre America, unde tatal ei voia sa isi deschida un magazin de tutun. Au ajuns pe Titanic din intamplare, din cauza unei greve pe vasul cu care urmau sa plece.


Fata, fratele si mama ei au reusit sa ajunga intr-o barca de salvare si au scapat. S-au intors in Anglia.

Aproape un secol mai tarziu, ca sa isi poata plati ingrijirea intr-un azil de batrani, Milvina a fost nevoita sa vanda colectionarilor cateva din obiectele pe care le detinea si care aveau legatura cu calatoria pe Titanic - printre care o valiza si o scrisoare.

Era mult prea mica pentru a-si putea aduce aminte de calatoria propriu-zisa, cu toate acestea odata cu Milvina Dean s-a stins o epoca. Epocile mor si ele odata cu oamenii care le-au trait, odata cu disparitia povestilor, a amintirilor, a experientelor.

Sursa informatii si poza: wikipedia
Jimmy

3 comentarii:

iulia spunea...

Aha. Si... colierul tot nu s-a gasit, nu? :P

Jimmy spunea...

Ei, nu l-ai vazut la gatul lui Celine Dion?:P

iulia spunea...

Si ea a fost pe barca? Aaaa, asta, vapor, nava, iaht sau cum s-o fi numit ?